ταυτότητα

Φοίβος Σοφικίτης

Γεννήθηκα στην Καλαμάτα το 1977 και ζω στην Αθήνα. Σπούδασα Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στο ΤΕΙ Αθήνας και Ζωγραφική στην ΑΣΚΤ, με καθηγητές τον Τ. Πατρασκίδη και τον Α. Χριστάκη, όπου και παρακολούθησα τα κατ΄επιλογή εργαστήρια Χαρακτικής και Σκηνογραφίας. Πρόσφατα ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές εφαρμοσμένης – κλινικής κοινωνιολογίας και τέχνης.

εικαστικός, εκπαιδευτικός και κλινικός κοινωνιολόγος.

Έχω εργαστεί ως σκηνογράφος και τα τελευταία δώδεκα χρόνια ως εκπαιδευτικός εικαστικών στη δημόσια εκπαίδευση. Δραστηριοποιούμαι σε ζητήματα που συνδέουν την τέχνη με την εκπαίδευση, τις σύγχρονες τεχνολογίες, την κοινότητα και το δημόσιο χώρο, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες ομάδες και συλλογικότητες.

Η δουλειά μου πραγματεύεται ζητήματα χρόνου και αέρα, ως εμμονική επανάληψη και αναπνοή, μέσα από διαδικασίες χειρονομιών. Οι θεματικές μου προσεγγίσεις αντλούν από τον βιόκοσμό μου, εννοιολογώντας τον ως υποκείμενο. Στο έργο μου κυριαρχεί η σιωπή, μέσα από την πύκνωση του χρόνου εμπλοκής με το υλικό και η διαρκής επαναφορά υπαρξιακών αναπαραστάσεων.