Βίλα Ιόλα – «το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», Μιχάλης Γαβράς, 23/10/2017

http://gavrasmichael.blogspot.com/2017/10/blog-post_23.html

Βίλα ΙΟΛΑ – «το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»

Η επιλογή του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοντοπεύκου Παραδείσου Πευκακίων, να γιορτάσει για «το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», την απόφαση δηλ. του Δήμου Αγίας Παρασκευής νααγοράσει την Βίλα ΙΟΛΑ μετά από πρόταση του δήμαρχου Γιάννη Σταθόπουλου, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.
Ενας κόσμος κινητοποιημένος μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρονται στην Αγία Παρασκευή, κατέκλυσε το πλακόστρωτο και το προαύλιο της Βίλας που απεδείχθη μικρό τελικά για το πλήθος που συνέρευσε.
Ο ΙΟΛΑΣ, λοιπόν μαγεύει ακόμα τον κόσμο της πόλης και όχι μόνο και η αξιοποίηση της Βίλας θα αποδειχθεί σε ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης για την ανάδειξή της σε Κέντρο παραγωγής πολιτισμού, με πανελλαδική εμβέλεια και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.
Ο Βασίλης Γισδάκης και η Ερωφίλη, απογείωσαν την απόλαυση και την συγκίνηση, έπιασαν το συναίσθημα των θεατών και τους μάγεψαν. Ο υποβλητικός φωτισμός και ο περιβάλλων χώρος, μαζί με την επιλογή των τραγουδιών από τους καλλιτέχνες, μετέτρεψαν την συγκέντρωση σε μια μεγάλη χορωδία. Ολοι μαζί τραγούδησαν γνωστά τραγούδια των Χατζιδάκη, Θοδωράκη, Τσιτσάνη κλπ. Ηταν μια μαγική βραδιά. Το έβλεπες στα πρόσωπα των θεατών στο τέλος της εκδήλωσης. Το ομολόγησαν και οι καλλιτέχνες που και αυτοί υποτάχθηκαν στην μαγεία της Βίλας ΙΟΛΑ.
Παράλληλα στην πλακόστρωτη είσοδο της βίλας υπήρξε μια αξιόλογη Έκθεση ζωγραφικής των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου μας. Η επιτυχία της εκδήλωσης και της Εκθεσης, αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που μας προσφέρει ο χώρος και εξαναγκάζει τους υπεύθυνους να σχεδιάσουν τις επόμενες.
Ηταν μια βραδιά γιορτής, μια βραδιά νίκης του Συλλόγου και των πολύχρονων αγώνων του για την διάσωση αρχικά και την απόκτηση τελικά της Βίλας ΙΟΛΑ από τον Δήμο.
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος τελικά, αν έχεις την υπομονή και την επιμονή που χρειάζεται.
Η επόμενη μέρα, δεν είναι εύκολη, αλλά το πρώτο βήμα έγινε. Τα επόμενα βήματα, η αποκατάσταση και η αξιοποίηση της Βίλας, απαιτούσαν να γίνει το πρώτο βήμα.
Καλή συνέχεια λοιπόν και καλή δύναμη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s